Trei, Doamne, şi toţi trei …

Beneficiind de două invitații oferite de Institutul Cultural Român din Madrid (cărora le mulțumesc pentru oportunitate), am vizitat duminică 26.02.2016, Expoziția Internațională de Artă Contemporană – ARCO Madrid 2017.

Specific din start că nu sunt un critic de artă, nu am studii de specialitate, sunt doar un iubitor de frumos (în toate formele lui) și ceea ce exprim aici reprezintă strict părerea mea.
Am fost curios să văd ce expun cele trei galerii românești prezente la acest târg.

Pe cât de curios am fost în faza inițială, pe atât de dezamăgit am fost de prestația celor 3 reprezentanți ai României.

Nu am să intru foarte mult în detalii, menționez că cei de la Galeriile IVAN au fost singurii care în opinia mea au prezentat ceva care poate fi asociat (cât de cât) cu arta.
Probabil la nota de pozitivitate a contribuit și reprezentanta galeriei, pe care am interpelat-o ințial in engleză, spunandu-i că „Romania it’s a beautiful country” și care ulterior s-a bucurat să afle că suntem români, afișand un zămbet larg.

Aș fi vrut să fiu (puțin mai mult) subiectiv, dar nu am motive.

Am apreciat în schimb exponatele prezentate în alte galerii (unele de excepție), am fost dezamăgit de o chestie pe care realizatorii o prezintă ca artă: un video cu un barbat semi-obez, nud, care isi expune partile intime, pozând în ipostaze lascive.

Am adaugat câteva imagini (pentru ca imaginile „vorbesc” cel mai bine) pentru a reda ceea ce am văzut.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close