Suntem 70% apă!

Dezastrele ecologice apar (din păcate) din ce în ce mai des pe întreaga planetă.
Nepăsarea, indiferența, lipsa de reacție a instituțiilor statului sau managementul defectuos (în cazul companiilor private), provoacă adevărate dezastre naturale, afectând uneori ireversibil flora și fauna – și implicit viața noastră, a tuturor.

O poluare accidentală gravă a avut loc luni, 3 aprilie 2017, la iazul de decantare a sterilului de la Valea Şesii, aflat în administrarea societăţii Cupru Min SA Abrud.
Una dintre sondele inverse a cedat, iar sterilul a ieşit în Valea Şesii, apoi în râul Arieş.
Iazul Valea Şesei este cel mai mare iaz din ţară, iar ultimele evaluări ale Ministerului Mediului arată că în zonă trebuiau să fie făcute investiții de aproximativ 15 milioane de euro.

La inițiativa grupului „Salvemos Roșia Montană Madrid”, duminică, 9 aprilie, în parcul Retiro din Madrid, (zona Palacio de Cristal), in mijlocul naturii, a fost organizat un eveniment în cadrul căruia participanții au militat pentru protejarea resurselor naturale, au cerut implicarea autoritaților din România în prevenirea și stoparea alterării mediului înconjurator.

Din păcate nu putem face mai mult de aici (din diaspora), dar credem în puterea exemplului și in spiritul civic al românilor.

PS: știați că organismul uman este compus în proporție de 70% din apă?

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close