Simona Halep – game, set, meci în doar 57 de minute

Simona Halep a învins-o ieri în primul tur al turneului Premier Mandatory de la Madrid pe Kristyna Pliskova în doar 57 de minute (6-1, 6-2).
Simona a etalat un tenis de nivel ridicat, și a impus ritmul pe tot parcursul meciului, adversara sa neavând replică la loviturile rapide și bine plasate ale româncei.

Pentru mine, ca spectator, a fost un sentiment de bucurie amestescată cu puțin regret: bucurie pentru ca Simona a câștigat atât de clar, regret pentru că a durat atât de puțin.

Pentru că despre partida propriu-zisă nu sunt foarte multe de comentat, iar eu nu sunt in specialist in tenis, am să mă refer la un alt aspect: sentimentul pe care îl ai ca roman, atunci cand participi (ca spectator) la un astfel de turneu.

Am petrecut ieri aproximativ 6 ore la Caja Magica (complexul unde este organizat turneul de la Madrid), am afișat cu mândrie tricolorul românesc, m-am intesectat pentru câteva secunde cu Ion Tiriac (din păcate prea grabit pentru un autograf sau un selfie), am asistat la mai multe meciuri (pe arena centrală și pe terenurile 2 si 3).
Este un sentiment minunat să constați că esti privit cu admirație și cu respect, ca toti cei din jur vorbesc foarte frumos despre România, despre români, despre tenisul romanesc, despre sport în general.

Să sperăm că Simona ne va oferi și alte motive de bucurie, unul dintre acestea ar putea fi câștigarea unui nou titlu la Madrid.

Comentarii Facebook:
Acorda o notă acestui articol:
Sending
User Review
5 (3 votes)

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close