Sarmale, piftie, și-o porţie de România

copil-protest.jpg

Știu, suntem în acea perioadă a anului în care românii sunt interesați mai mult de pregătirea bucatelor pentru masa de Crăciun, de a le oferi celor dragi cadouri, de locația unde vor celebra trecerea dintre ani, etc.
Și, da, într-o țară normală, condusă de politicieni aflați în slujba cetățeanului, aceste lucruri sunt normale.

Dar stai, noi trăim în România!
Iar România este țara ai cărei cetățeni sunt renumiți pentru pasivitatea și indiferența lor față de ceea ce le afectează prezentul și viitorul.

Da, romanule, este posibil ca în anii viitori, de Crăciun, sarmalele să nu mai aibă același gust atunci când nu-l vei mai avea la masă pe fiul tău care a fost lovit și ucis pe trecerea de pietoni de o mașină, și singura probă că a traversat pe verde ar fi înregistrarea unei camere video dintr-o benzinărie aflată în apropiere. Și să nu te superi când polițistul și procurorul îți vor spune că acea înregistrare nu poate fi folosită, pentru că PSD a exclus înregistrările video dintre probele care pot fi folosite în proces.

Cel care l-a ucis își va mânca fericit sarmalele și piftiile de care tu nu te vei mai bucura cu adevărat niciodată, pentru că acum trebuie să scape toți hoții care nu vor să riște să fie înregistrați sau filmați când iau șpagă. De aceea art 97 din CPP se vrea modificat, iar tu nu ai reacționat.

Dacă peste câteva luni mama ta va fi lovită în fața unui bancomat, în timp ce își scoate pensia – singurul ei venit după o viață de muncă, și singura probă va fi înregistrarea camerei bancomatului respectiv, agresorul ar putea rămâne nepedepsit pentru că filmul acela nu mai constituie o probă.

Ai putea trăi tragedia ca soția sau fiica ta să fie violate. Și pe tot parcursul procesului, soția sau fiica ta vor da fiecare depoziție ochi în ochi cu violatorul, retrăind de nenumărate ori acea dramă.
Vor fi chinuite și trauma li se va accentua, poate până la sinucidere, pentru că acum niște politicieni penali vor să se asigure că vor putea intimida orice martor și de aceea modifică CPP.

Și dacă cel care a comis o infracțiune împotriva ta sau a familiei tale va reuși să dispară înainte de a fi arestat, el nu va putea fi condamnat în absență. Deci și tu, și anchetatorii veți sta cu mâinile legate privind cum se scurge termenul de prescripție. După care infractorul îți va râde în nas.

El va scăpa atunci, pentru că unul ca Ghita trebuie să fie scăpat și de aceea art. 364 CPP va fi schimbat, astfel încât, practic, un dispărut să nu poată fi judecat pentru că nu poate fi citat legal.

Pentru că țara asta să nu devină imperiul infractorilor imposibil de prins și pedepsit, trebuie să iei atitudine.
Dacă n-o vei face, vei fi răspunzător pentru viitorul tău și al copiilor tăi.

Și prin pasivitatea ta, le vei servi penalilor care îți decid viitorul, pe tavă, o porție de România…

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close