Poliţiștii care îi examinează pe viitorii șoferi argeșeni, încalcă legea cu bună știinţă

Despre condițiile în care se desfășoară proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, la Pitești, s-a scris în multe rânduri, și probabil se va mai scrie, pentru că, din păcate, nu se întrevede nicio inițiativa care să ducă la o stituație de normalitate.

Știm cu toții că sute de oameni sunt ținuți în soare, ploaie, sau zăpadă (în funcție de anotimp), în parcarea de lângă stadionul „Nicolae Dobrin”, acolo unde începe proba practică. Mulți dintre candidați sunt nevoiți să repete această experiență, dat fiind că rata de promovabilitate este una destul de mică.

Trăim în România, țara în care legea este aplicată doar pentru anumite categorii sociale, iar corupția este prezentă la cote înalte. Se întâmplă chiar, ca unii dintre cei care trebuie să aplice legea – polițiștii – să o încalce cu bună știință.

Este și cazul unui angajat al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, un polițist – F. M. N, care folosește un automobil marca Logan (DB 78 MYR), pe ale cărui gemuri a fost aplicată o folie care nu este permisă de legislația în vigoare.

În privința posibilității de a aplica folii auto pe geamurile din față ale autoturismului, legislația prevede:

„Pentru geamurile, altele decât parbrizul, aflate în câmpul de vizibilitate către înainte al șoferului, transmitanța normală a luminii pentru ansamblul format din geamul inițial și folia aplicată nu trebuie să fie mică de 70%.” – rezultă că o folie cu o transmitanță a luminii de minim 70% se poate aplica pe geamurile mai sus menționate numai dacă acestea sunt clare (necolorate).”

Și pentru că simpla prezență a foliei pe geamurile din față nu era suficientă, polițistul nostru – cel care îi examinează pe elevi la proba practică, a plasat sub parbriz – singurul geam prin care se poate vedea ceva, o bucată de hârtie, care se vrea (dar nu este) un permis de parcare, în care sunt menționate Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului Argeș, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, și numărul autoturismului.

Cu tot „permisul” de parcare existent, conducătorul auto a reușit performanța de a-ași parca mașina în mijlocul parcării din fața stadionului „Nicolae Dobrin”, ignorând total normele rutiere și cele de bun simț.

Un adevărat „exemplu” pentru tinerii aspiranți la obținerea permisului de conducere…

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close