Piteşti, săracul oraş bogat

Avem un mare 0 în ceea ce privește investițiile în dezvoltarea orașului, infrastructura a rămas la nivelul anilor ’90, la fel ca și spitalele sau unitățile de învățământ – oricum meritocrația a încetat să mai reprezinte un criteriu pentru accederea în funcțiile publice, singurul element care contează acum fiind apartenența la organizația celor 3 trandafiri.

Și când nu avem nimic, ce facem?  Cum ce?  Aprindem focuri de artificii pentru a sărbători neputința. Și plătim pentru asta 34500 de lei într-o singură lună (aproximativ 7400 de euro) – decembrie 2017.

Și pentru că artificiile merg foarte bine cu un fundal sonor, plătim 169422 lei (peste 36300 de euro) pentru aproximativ  4 ore de zgomot produs de „celebrele” formații „Carla’s Dreams”, „Sore”, „Vunk”, toate acestea în doar o lună de zile – decembrie 2017.

Ne-am bucurat când la o apăsare pe buton a d-lui primar Ionică, pe data de 1 decembrie 2017, s-au aprins 740000 de lei (aprox. 160000 de euro), valoarea instalațiilor ornamentale pentru iluminatul festiv în Pitești. Nici nu mai contează că luminile s-au aprins cu câteva secunde înainte de apăsarea butonului, suntem obișnuiți cu lipsa de sincronizare a aleșilor locali.

La brad ne-am cam zgârcit, a costat doar 900 de lei, poate că din cauza asta ne-au dat unul strâmb… Transportul lui în schimb, a costat 2939.30 lei.

La toate aceste sume, adaugati 19% (TVA).

Am avut și Târgul de Crăciun, și Orășelul Copiilor, dar costurile acestora nu le cunoaștem, din cauză  că Primăria Pitești a refuzat să răspundă, deși este obligată prin lege. Oricum, ceea ce este sigur, ambele au fost un mare eșec, din cauza amplasării neinspirate – zona de lângă Bazinul Olimpic.

Păi după atâta sărbătoare, creșterea taxelor și impozitelor locale cu 20 – 50% începând cu 1 ianuarie 2018, pare absolut naturală, nu?

Sunt convins că vor apărea și susținători „dezinteresați” ai mărețelor realizări, (chiar primăria are o întreagă armată de postaci), care vor susține că totul este roz, că Piteștiul are în derulare o multitudine de proiecte benefice pentru urbea noastră. Din păcate pentru noi cetățenii, acestea sunt doar visuri ale unei administrații lipsită de eficiență.

Realitatea este că nu avem (în administrația locală) oameni cu viziune, profesioniști capabili să realizeze proiecte pentru atragerea de investiții sau fonduri europene.

Avem doar promisiuni: stadion, sala polivalentă, stații pentru autobuze, un sistem de transport civilizat, spitale, străzi, parcări, parcuri, etc.

Vor fi unii care vor susține că și în alte orașe se desfășoară concerte, se aprind focuri de artificii, etc.
Perfect adevărat, doar că în alte părți se ține cont de priorități. Și în marea majoritate a cazurilor, cei cu care ne comparăm, au deja ceea ce nouă ne lipsește: condiții decente de trai, în orașe ancorate în realitatea anului 2018.

Apropo de profesioniștii din Primăria Pitești: deși legea prevede că solicitările formulate în baza legii 544 se pot trimite și prin email, ei spun: „nu am primit email-ul d-voastră”.
Ce nu știu „profesioniștii” este că am verificat funcționarea email-ului respectiv chiar împreună cu unul dintre angajații primăriei, d-ul Apostoliceanu recepționând fără nicio problemă mesajul meu.

A trebuit ca după 2 încercări (eșuate) prin email, să mă prezint personal la primărie, pentru a depune solicitarea, lucru pe care a trebuit să îl repet după 30 de zile (termenul legal) pentru a intra în posesia răspunsului.
Nici nu e surprinzător că nu am primit răspunsul prin email, dacă ne uităm la adresa de email pe care „profesioniștii” au notat-o și unde susțin că au trimis răspunsul: „Sergiubarbuactivist.com”.

Pitesti, săracul oraș bogat…

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close