Pentru un mărţisor ca pe vremuri

bnhuyi.jpg

Se apropie 1 martie, ziua în care primăvara câștigă în mod oficial lupta cu iarna, când fetele şi femeile primesc mărțişoare pe care le poartă pe toată durata lunii, după care le atârnă într-un pom, asociind (în gând) o dorință, care conform tradiției, se va indeplini.

Mărțisorul, acel mic obiect de podoabă legat cu un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, este însă o victimă a modernității.
Trăim în epoca în care şi această sărbătoare este trivializată şi transformată într-o altă ocazie de a cumpăra diverse cadouri.
Un simplu simbol al primăverii nu mai este suficient…
Acum se ofera bijuterii (de preferat din aur), parfumuri, clasicul buchet de ghiocei este înlocuit de sofisticate aranjamente florale, se sărbătoreşte în cluburi, și exemplele (negative) pot continua.

Credeți ca exagerez? Când ați văzut ultima dată un fluture? Dar o buburuză?

E atât de plăcut să alergi după un fluture… să ajuți o buburuză să zboare ținând-o pe degetul arătător, să te bucuri de revenirea la viață a naturii…

Poți ajuta și tu la revenirea la normalitate. O poți face cu un simplu „Share” dat acestui articol. Pentru un mărțișor ca pe vremuri.

Comentarii Facebook:

Share this post

1 Reply to “Pentru un mărţisor ca pe vremuri”

  1. Maria Stoica spune:

    Excelent articol!
    Imi amintesc de martisoarele din tineretea mea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close