Pedofil, dar nu infractor

pedofilie.jpg

Obscurantismul social a împins o clasă de bolnavi psihic în subteran, acolo unde nu putem ajunge, pe de o parte, lipsiți de pârghii legale, și ale cărui profunzimi nu le putem cunoaște atâta timp cât singura lentilă pe care o folosim spre judecarea unor astfel de cazuri e doar morala judiciară.

Nimic din ceea ce am afimat nu e o apologie pentru infracțiunea sexuală de orice fel, aici incluzând infracțiunea sexuală asupra minorului.
E o pledoarie pentru separarea termenilor, anume că pedofilia e o boală, nu o infracțiune.

Marea majoritate a pedofililor ajung să fie depistați doar după ce comit o faptă penală.

Desigur, în cazul recent mediatizat, al polițistului care a agresat sexual doi copii, în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei, nu mai vorbim (doar) despre pedofilie, ci despre o infracțiune care este incriminată de Codul Penal.

Am făcut aceste precizări, pentru ca termenii să fie corect folosiți, și pentru a evita folosirea unor titluri de acest gen (vizibile pe majoritatea canalelor media): „Polițistul suspectat de pedofilie, reținut. Ar mai fi agresat sexual două fetițe și o colegă”

PS: îmi asum și „felicitările” de rigoare venite din partea celor care nu înțeleg ceea ce exprimă aceste rânduri. Eu scriu pentru cei care înteleg.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close