Oligarhia penalilor

penali-1.jpg

Ce ghinion să trăieşti într-o țară în care puterea este transferată de la un penal la altul, în care poți să te joci de-a v-ați ascunselea cu statul român.
Dacă te numeşti Sebastian Ghiță, şi ai legaturi în toate ramurile sistemului, poți chiar să faci din acest joc un serial de succes la televiziunea pe care o patronezi.
Şi poți face asta chiar dacă eşti dat în urmărire națională (deocamdată).

In ultimul episod din serialul „dezvăluirilor”, regizorul Ghiță, susține că bunul său prieten Victor Ponta, a fost santajat cu anularea vizitei pe care urma să o facă in SUA, în cazul în care nu o numea pe Koveşi la conducerea DNA, şi că Ponta, temător cum il ştim, ar fi cedat.
Există însa o problemă: capacitatea de clarvăzător a acestui Coldea, care a putut să „meargă” un an şi jumătate în viitor, pentru a anticipa vizita lui Ponta in America, având in vedere că Laura Codruța Kovesi a fost numită la şefia DNA în mai 2013, iar vizita lui Ponta în SUA (una care nu a ieşit aşa cum spera el, nefiind primit de președintele Obama) a avut loc în septembrie 2014.
Pe baza acestei minciuni sfruntate lansate în spațiul public, s-au găsit unii justițiari, care să ceară arestarea lui Coldea şi Kovesi.

Să ne mai mirăm că autoritațile statului român nu sunt în stare să il găsească pe Sebastian Ghiță? E oarecum explicabil, dacă avem în vedere că preşedintele Camerei Deputaţilor este condamnat penal, iar cel al Senatului este trimis în judecată pentru fapte de natură penală.
De atația ani, in lipsa unei alternative viable am fost nevoiți să votăm răul cel mai mic și constatăm „cu surprindere” ca ne merge din ce in ce mai rău.
Nu avem o clasa politică capabilă sa genereze și să susțină proiecte si legi pentru debirocratizare, scăderea impozitelor, lupta anticorupție, educație, sănatate, impozitarea cultelor, reducerea numărului de parlamentari, protectia mediului, dezvoltarea turismului (este o vorbă care spune: România, ce țară frumoasa, pacat ca e locuită), programe pentru cresterea demografica, programe de apărare și o armată profesionistă, și multe altele.

Trăim într-o Românie condusă de ei, de oligarhia penalilor.

Comentarii Facebook:

Share this post

2 Replies to “Oligarhia penalilor”

  1. GGG spune:

    Iti e bine in Spania? Platesti cumva impozite pentru Romania. Poate il iei si pe KWI sa-si ia o casa acolo.

    1. Don Sergio spune:

      îmi e destul de bine. Plătesc impozite (foarte mari chiar) în România (dețin o proprietate imobiliară, un autoturism). Sunt cam scumpe casele aici, cred că preferă ceva mai ieftin in Sibiu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close