O asociație cu inimă mare – Asociaţia Socioculturală Inimi de Români – 20000 de euro de la MRP

inimi-de-romani.jpg

Continuăm seria articolelor care au ca subiect finanțările oferite de Ministerul Romanilor de Pretutindeni (MRP), pentru pentru asociațiile sau organizațiile care reprezintă românii din diaspora.
MRP a elaborat și o strategie pentru relațiile cu românii de peste hotare, în care se precizează:

„Este important ca politicile, programele, proiectele și acțiunile ce vor alcătui noua strategie să fie rezultatul unui proces inclusiv, transparent, de consultare a societății, la care să participe cu deosebire cei cărora le sunt adresate acestea.”

Cel puțin în teorie, așa ar trebui sa fie: pentru românii din diaspora.

La poziția 7, în lista ultimelor proiecte aprobate de MRP în urma evaluării din perioada 29 iunie – 4 iulie 2017, apare proiectul „Platformă de ştiri USD24”, depus de „Asociaţia Socioculturală Inimi de Români”, care primește suma de 93000 de lei (aproximativ 20000 de euro).

Care este legătura între acest site USD24.ro (intitulat platformă de știri) care are un aspect jalnic, care publică exclusiv conținut preluat de pe alte portaluri (ex.: Agerpress.ro, Romaniatv.net), și asociația „Inimi de Români”?
Cred că singura legătură este faptul că proiectul respectiv trebuia depus de către o asociație din diaspora, iar cei de la aceasta asociatie, avand o inimă mare, i-au ajutat pe cei de la USD24.ro (ori s-au ajutat reciproc), depunând acest proiect.

Dacă despre calitatea (dpdv editorial) celor de la USD24.ro ne-am lămurit rapid, despre asociația „Inimi de Români”, nu vă putem spune nimic…
Nu pentru că nu am vrea, ci din cauză că efectiv nu există nicio informație despre această asociație (site, pagină de Facebook, date de contact, etc). Tot ce am găsit despre această asociație se rezumă la faptul ca o are ca presedintă pe d-na Monica Paula Cucu. Cât despre faptul că ea ar reprezenta românii din diaspora… nici vorba!

Este imposibil ca noi, cei din diaspora, să fim reprezentați de o asociație despre care nu am auzit niciodată, care nu a derulat vreun proiect pentru românii de peste hotare.

Despre procesul „inclusiv, transparent, de consultare a societății”, despre care vorbește MRP… probabil că se adresează doar celor aleși, apropiați ai actualului excutiv, nu masei mari de români care trâiesc în diaspora.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close