Mersul pe bicicletă nu e periculos, prostia da!

Am asistat în ultimele luni la o campanie mincinoasă a unor așa-ziși oameni de presă (cei de la epitești.ro) susținuți de vreo 10 pensionari senili, care a avut ca urmare blocarea unui proiect (unul dintre puținele pozitive) de amenajare a unei piste pentru biciclete în zona centrală a Piteștiului, pe traseul Teatrul „Alexandru Davila” – Piața ”Vasile Milea”.

Nu știu care sunt motivele care i-au determinat pe distinșii „jurnaliști” să lansase în spațiul public asemenea elucubrații, poate au unele interese, poate scriu la comanda celor care îi remunerează sau poate o fac din cauze biologice (IQ mai mic decât numărul pe care îl poartă la pantofi), cert e că fac un deserviciu comunității, inducând ideea că piteștenii sunt indignați de posibilitatea ca bicicliștii să beneficieze de o pistă în centrul orașului.

Nimic mai fals, lucru demonstrat și de comentariile postate de locuitorii urbei ca răspuns la acele articole mincinoase.
Nu vreți să interzicem și avioanele? Există riscul să se prăbușească peste bătrăni și/sau copii…
Să vă fie rușine microcefalilor!

S-a mai trezit și un pseudo-politician, care cică prin intermediul oragnizației de tineret a partidului său, a realizat un sondaj de opinie, la care nu mai puțin de 3200 dintre cei aproximativ 3500 de respondenți, și-au exprimat dezacordul cu privire la intenția Primăriei Pitești de a realiza piste pentru bicicliști în zona centrală.
Bă, ești nebun? Peste 91%? Sigur nu ați inversat procentele? Voi, politicienii, ați avut întotdeauna o problemă cu sondajele…

Care este pericolul pe care îl invocați? De când au devenit pistele pentru biciclete un pericol pentru copii și bâtrăni? Voi ați mai văzut și alte orașe europene?
Va dau exemplul Madridului, unde pista pentru biciclete trece la 5 metri de km 0 al orașului (celebra Puerta del Sol).
Exista piste exclusiv pentru bicicliști sau pentru bicicliști și pietoni – Madrid Rio – unde viteza este limitată la 10 km/h și unde se circulă fară probleme.
Dacă Madridul pare un ideal imposibil de atins în viitorul apropiat, vă dau exemplul unor orașe mai apropiate de Pitești: Ljubljana, Bratislava, Praga, Viena, Budapesta, etc.

Nu bicicliștii sunt problema, ci lipsa educației!

Vă invit pe toți cei care întelegeți că utilizarea bicicletei înseamnă sănătate, un oraș mai puțin poluat, civism, să participați la dezbaterea publică inițiată de Primăria Pitești, și să susțineți construirea și întreținerea pistelor pentru biciclete!

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close