Mândru că sunt român!

12243166_1663778490546302_6269039432894041336_n.jpg

Sunt mandru că sunt român, îmi e ruşine ca alții sunt români.
Am destule argumente care sa îmi susțina afirmația.
Şi asta fără ca eu sa fiu perfect.

Primul dintre argumente (nu in ordinea importanței) este faptul ca utilizez corect limba română, deşi mai vorbesc alte 2-3 (în caz că nu ați ştiut, modestia nu e o calitate).
Am mai spus-o şi cu alte ocazii: are Ştefan Hruşcă o vorba despre cei care după ceva timp petrecut în afara României, susțin că au uitat româna: „cei care spun ca au uitat limba română, de fapt nu au ştiut-o niciodată”. Hruşcă traiește de peste 25 de ani în Canada, dar vorbeşte perfect limba română.

Ceea ce vad în mediul online (în special pe Facebook) mă oripilează … prostia este ridicată la rang de virtute, duplicitatea, grotescul, infatuarea primează.
Îmi e rușine că aceștia sunt romăni.
Umberto Eco are dreptate când spune: „rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dauna colectivității. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor”.

Sunt mândru pentru că oriunde am fost în Europa, şi am spus ca sunt român, am fost tratat cu respect. Asta pentru că ofer respect. Și pentru că nu am permis nimanui, niciodată, să îmi încalce demnitatea, principiile sau valorile care mă definesc ca invidid.

Am susținut şi am militat tot timpul pentru promovarea României, dar am taxat drastic orice derapaj al conaţionalilor mei care se situează la limita sau în afara legii.
A fi un bun român nu înseamna a fi solidar cu cei care prin comportamentul, prin caracterul sau prin atitudinea lor denigreaza Romania (doar pentru faptul că şi ei sunt români).

Sunt mulți romani care pozează în patrioți, în filantropi, dar pentru care „eu” contează mai mult decât „noi”.
De aceștia nu sunt mândru.
Există un citat care definește perfect această stare de fapt: „Being rich is not about how much you have, but how much you can give”.

Iubiți Romania, oriunde ați fi!

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close