La fântâna lui Lucifer

20170221_143816.jpg

Zi autentică de primavară în Madrid (deşi suntem încă în februarie), soare, ideal pentru o plimbare cu bicicleta în Retiro.

După o tură de parc, mă opresc să respir puțin şi să beau o gură de apă. Mă asez pe o bancă, scot telefonul şi când mă pregăteam sa verific câti vizitatori are Jurnal Online, se apropie de mine o pereche (el + ea – am ținut să precizez pentru că în Madrid e ceva normal şi el + el sau ea + ea) şi mă întreabă (în spaniolă): ştii unde este statuia lui Lucifer?
Well … am ceva ani de când locuiesc în Madrid, merg de 3-4 ori pe săptămână în Retiro (atunci când vremea permite), dar nu am putut localiza (pe moment) unde se află respectiva statuie. Interlocutorii mei mi-au mulțumit şi au plecat mai departe.

Mă ridic, mai fac câteva ture cu bicicleta, mă bucuram pentru că asistentul virtual MapMyRide tocmai mă anunța că am parcurs 10 km, decid sa ma opresc din nou la o bancă, moment în care ma intersectez cu o tipă (foarte draguță) care îmi zice: nu vă supărați, pot să vă întreb ceva? Politicos cum sunt, îi raspund: desigur d-nă. Şi mă întreabă: ştiți cumva unde este statuia lui Lucifer?
Wtf … mă uit la ea, mă uit în jurul meu, îmi zic în gând: ce dracu’ sunt la camera ascunsă? Zâmbesc şi îi spun că regret dar nu îmi dau seama unde ar putea fi. Tipa pleacă butonând telefonul (probabil căutând statuia respectivă)

Decid să merg spre casă, imi refac proviziile de apă de la un izvor din apropiere şi când sa ma urc pe bicicletă, o familie (el + ea + fetița din dotare) mă întreabă dacă vorbesc engleză. Le spun că mă descurc şi îi întreb dacă îi pot ajuta cu ceva. El scoate un ghid turistic, il deschide şi mă intreabă: intuiți ce, nu? Unde este fântâna lui Lucifer?
M-a bufnit râsul, am facut repede o pirueta de 360°, convins că cineva face mişto de mine. Nu am crezut vreodată că este posibil să mi se întâmple aşa ceva, în decurs de doar două ore. Îi întreb dacă glumesc, ea deja mă priveşte cam ciudat, el îmi spune că nu, le zic că e a treia oara pe ziua de azi când ma întreabă cineva despre Lucifer, încep să râdă şi ei, dar tot nu stiu unde este statuia …

Gata, plec! Mă urc pe bicicleta pedalez şi la capătul unei alei lungi îmi apare în față o statuie cu fântână arteziană. Ma uit mai atent şi ce credeți: era chiar el, Lucifer, care ma privea de la înălțime! Este vorba despre „Fuente del Ángel Caído” – atunci am făcut legătura – îngerul căzut – Lucifer.

Fac o poză, mă așez pe o bancă şi încep să scriu acest articol.

PS: ca o curiozitate, respectivul monument, care datează din anul 1885, se află la o altitudine de exact 666 de metri deasupra nivelului mării.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close