Jocuri de culise: s-a evitat miercurea neagră!

catuse.jpeg

Președintele Klaus Iohannis, a mers miercuri la Guvern, unde potrivit unor surse bine informate, urma să fie adoptată o Ordonanță de Urgență de dezincriminare a unor infracțiuni și o Ordonanță de grațiere.

La proiectul de Ordonanța pentru grațierea si dezincriminarea unor infracțiuni s-a lucrat marți în Ministerul Justiției până noaptea tarziu, intr-un grup foarte restrans, coordonat de secretarul de stat Constantin Sima.
Vizita intempestivă a președintelui, le-a dat planurile peste cap guvernanților, care intenționau să introducă aceaste OUG cat mai tarziu pe ordinea de zi.

Premierul Sorin Grindeanu a susținut, după ședinta de guvern (apropo, a fost una dintre cele mai scurte ședinte, a durat doar 35 de minute), că proiectele de OUG nu erau trecute pe ordinea de zi.
Ziariștii acreditati la Guvern i-au semnalat insă că în mod neobișnuit, ordinea de zi nu a fost facută publică.

Am remarcat că premierul se afla intr-o acută criză de timp (risca sa piardă avionul către SUA). Nu am înțeles însă este unde se grabea Ministrul Justiției, care a părăsit imediat sala și a refuzat să răspundă întrebarilor ziariștilor.

Dovada faptului că atât premierul Sorin Grindeanu, cât și ministrul Justiției Florin Iordache au mințit se află chiar în textul OUG pentru grațierea unor pedepse:

Art. 6 Dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017.
Art.7 Prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017.

Se vede în mod clar din datele prezentate in textul OUG că totul era deja stabilit.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close