Ion Ţiriac tiene cojones!

tiriac.jpg

Ion Țiriac i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui WTA, Steve Simon, care a calificat prezența lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere a turneului Premier Mandatory de la Madrid drept un „gest iresponsabil şi innaceptabil”.

Deținătorul turneului Madrid Open a scris:

Domnule preşedinte,

 

Vă scriu aceste rânduri în calitate de deţinător al turneului de la Madrid.
E adevărat că finala a fost una spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru că aţi recunoscut acest lucru şi pentru cuvintele frumoase.

 

În altă ordine de idei însă, din păcate, aţi făcut o remarcă scoasă din context din punctul meu de vedere. Ilie Năstase e primul lider mondial care a fost atenţionat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul meciurilor de Fed Cup între România şi Anglia.
Spre mirarea mea şi surprinderea altor oficiali şi specialişti, supervizorul acelui duel a fost din Marea Britanie ceea ce, din punctul meu de vedere, e inadmisibil, având în vedere că meciul era între România şi Anglia.
Chiar şi aşa, ITF a realizat că nimeni nu poate fi condamnat, înainte de a fi judecat, şi a decis la data de 12 mai 2017 să publice un comunicat prin care să clarifice faptele privind suspendarea lui Ilie Năstase.
Citez: „Suspendarea provizorie dictată împotriva domnului Năstase e aplicabilă doar evenimentelor organizate de ITF şi, de aceea, nu include turneele de Grand Slam“.

 

După cum puteţi vedea, Ilie Năstase nu e suspendat de la turneele de Grand Slam, ATP sau WTA, e suspendat doar de la competiţiile ITF. Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere.
Cred că WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră. Dacă, după judecarea ultimei instanţe, cineva e declarat vinovat, atunci situaţia se poate schimba.

 

Între timp, vreau să menţionez că trofeul competiţiei se numeşte Ion Ţiriac Trophy.
Le-am transmis înainte de turneu organizatorilor că aş vrea ca domnul Năstase să fie prezent la ceremonia finalei şi nu regret nimic. Îmi pare foarte rău de declaraţiile dumneavoastră, mai ales că, acum o săptămână, ITF şi-a clarificat poziţia.

 

Sper ca, după această scrisoare, suntem pe aceeaşi lungime de undă şi aveţi o înţelegere mai corectă a situaţiei.

 

Cu respect,

 

Ion Ţiriac

 

Ion Țiriac precizează ca suspendarea provizorie dictată împotriva lui Ilie Năstase e aplicabilă doar evenimentelor organizate de ITF, şi de aceea, nu include turneele de Grand Slam, ATP sau WTA.
Țiriac solicită scuze din partea WTA pentru comunicatul transmis public de Steve Simon.
Ion Țiriac a făcut mai multe comentarii pe marginea acestui subiect:

„Dar cine ar trebui să dea începând de mâine dimineață trofeul meu? Babalugu? Sau cine? Nu, domnul Năstase a fost un om cu care mi-am împărtășit 50 de ani din viață! Așa va rămâne.”

„Ilie Năstase rămâne Ilie Năstase. O personalitate enormă despre care se vorbește și azi. Și nu pentru ce a spus despre Serena, ci pentru că e Ilie Năstase.”

„Referitor la Fed Cup ce să spun? Și-a apărat echipa. Vă dați seama că a fost delegat un supervizor englez la un meci România – Anglia! Dar unde suntem, în Congo?
A doua zi a fost acuzat de doamna căpitan din Anglia, asta după ce în prima zi au râs împreună la dineu. Mă mir că nu s-au pupat și s-au luat la alte treburi. Și a doua zi, vai ce insultate au fost. Chiar suntem tâmpiții satului?”

Ca participant (din postura de spectator) la turneul de la Madrid, unde am urmărit peste 10 meciuri (dintre care 3 ale Simonei Halep – inclusiv finala) și ca iubitor de tenis, pot sa exprim o opinie in legatura cu acest subiect: cred ca Ion Țiriac „tiene cojones”!

România are puțini ambasadori de talia lui Țiriac, Năstase, a Nadiei Comăneci (prezentă și ea in tribunele de la Caja Magica), a Simonei Halep (prezentă în teren) sau a lui Gheorghe Hagi.

Da, Ilie Năstase a greșit la Constanța. Nu e prima data când o face. Asta nu insemnă că trebuie sa permitem ca el sau Țiriac să fie terfeliti de unii care nu au reprezentat mai nimic (spre deloc) în sport sau în domeniile în care au activat sau activează.

Am apreciat întotdeauna oamenii care au coloana vertebrală. Țiriac este unul dintre ei.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close