Îndrăzneşte să nu mai crezi în România! Taxa de solidaritate de 2%, iar elimininarea impozitului pentru salariile sub 2000 de lei nu se mai aplică!

dt.jpg

Taxa de solidaritate o putem trece la „discutate şi uitate”

– declara pe 25 iulie 2017 premierul Mihai Tudose.

Doar că… surpriză: ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a anunţat miercuri introducerea taxei de solidaritate care va fi ”de 2%” precizând că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut nu se va aplica.

În campania electorală PSD anunţa că impozitul pe venit va scădea de la 16 % (2016) la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au maxim 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de peste 2.000 de lei.

„Cu grijă” – aşa a reuşit PSD să amâne, în zece luni de când se află la guvernare, o serie de măsuri importante din programul cu care a defilat la alegeri, promisiuni cu care se laudă că a reuşit să obţină votul românilor.

Una dintre măsurile promise pentru 2018, dar amânate, de astăzi oficial, este noua Lege a pensiilor.
Întrebat cum s-a ajuns la această decizie, în contextul în care Guvernul anunţase că va veni cu o nouă lege a pensiilor în luna octombrie, Tăriceanu a răspuns: „Cu grijă”.

Cota zero de TVA la tranzacţiile imobiliare şi pentru serviciile de publicitate, reducerea TVA, creşterile de salarii, eliminarea impozitului pe dividende, sunt alte masuri amânate sau eliminate de guvernarea PSD.

Îndrăzneşte să nu mai crezi în România!

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close