Iași, capitala culturii românești

eric.jpg

Fotbalistul echipei Gaz Metan Mediaş, Eric de Oliveira, a declarat vineri seară, după meciul din deplasare cu CSM Poli Iaşi (1-0), că pe parcursul jocului a fost ţinta manifestărilor rasiste ale publicului ieșean.
Eric a început a izbucnit în lacrimi la interviul de la finalul meciului dintre Poli Iași și Gaz Metan, azuzând atitudinea spectatorilor prezenți in arenă:

„Sunt foarte dezamăgit că mi-a strigat lumea că sunt cioară și a făcut tot felul de sunete. Eu o să merg acasă și o să mă întrebe copiii mei ce înseamnă cioară. Copiii mei care sunt români, născuți aici”, a spus Eric de Oliveira.

Este regretabil că în 2017, într-un oraș care a candidat pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii în 2021”, se întamplă astfel de lucruri care nu fac deloc cinste României.

La fel de regretabilă este si atitudinea antrenorului celor de la CSM Iași, Eugen Neagoe, care în loc să condamne atitudinea propriilor fani, il balmează pe fotbalistul celor de la Gaz Metan:

„Trebuia să nu reacţioneze nici el aşa. Să se uite mai întâi la ce a făcut el, s-a aruncat ca în piscină, să-i punem un bazin acolo. Merita cartonaşul la acea fază. Să ne mai uităm şi la lucrurile astea”.

 

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close