Finanțare MRP – 86000 de lei pentru o agenție de presă inexistentă: Diaspora Azi

Ministerul Românilor de Pretutindeni (MRP), continuă seria finanțărilor pentru asociațiile sau organizațiile care reprezintă românii din diaspora.
Sună bine, nu? Cu toții ne dorim ca reprezentanții statului român să sprijine proiectele care au ca beneficiari românii de peste hotare.

Recent, a fost aprobată o finanțare in cuantum de 86000 de lei, pentru Agenţia de Presă Diaspora Azi (APDA – agenţie de ştiri pentru diaspora românească).
Grație unei prietene care urmărește în mod constant proiectele MRP – Ramona Barbulescu, am aflat despre această „agenție de presă”.

Vă ma amintiți de Laura Hant? Dar de Florin Secureanu (citeam recent că d-ul Secureanu „s-a plictisit” în arest, și cere să îi fie înlocuită măsura arestului preventiv, cu arestul la domiciliu)?

Ce legătură au cei 2 cu agenția de presă „Diaspora Azi”?
Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria, este cea care i-a sters numele lui Secureanu (dar a uitat să îi șteargă și titlurile) de pe statuia lui Mihai Eminescu, de la Viena, dupa izbucnirea scandalului care l-a avut în prim-plan pe fostul manager de la spitalul Malaxa.
Cazul a fost unul de notorietate la vremea respectivă, jurnalistul Cătălin Tolontan a scris despre acest subiect aici

Proiectul care a fost aprobat de comisia de evaluare a MRP, și va primi 86000 de lei (aproximativ 19000 de euro, la cursul actual RON-EUR), a fost depus de Asociaţia Mihai Eminescu, care o are ca președintă pe d-na Laura Hant.

Așadar, avem o agenție care se intitulează „de presă”, care are o pagină de Facebook unde dă Share unor articole publicate de o suită de site-uri: animanews.org, ziarulromanesc.net, gazetaromaneasca.com, etc. (ați observat aseamănarea între ultimele 2?).

Deci rețeta e simplă: o asociație (Asociaţia Mihai Eminescu) depune un proiect, prietenii din comisia MRP (felicitări d-nei ministru reconfirmat – Andreea Pastîrnac!) îl aprobă, se creează o pagina de Facebook – care se intitulează „agentie de presă”, și astfel se obțin cu minimum de efort, aproximativ 19000 de euro de la statul român.

Avem agenție de presă pentru diaspora? Avem!

PS: apropo de site-uri, le recomand celor care administrează site-ul MRP (http://www.dprp.gov.ro) să sesizeze lipsa certificatului de securitate (SSL), conexiunea dintre utilizator si server nefiind securizată – inacceptabil pentru un site oficial al Guvernului României.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close