Festivalul ridicolului

Am asistat în weekend (sâmbătă, 9 septembrie 2017), la o punere în scenă a unei tragicomedii: cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Ţuicii, la Coșești, Argeș.

Descris ca o manifestare a spiritului autentic românesc, „într-un cadru natural, pe meleagurile pitorești ale Văii Păcurarului”, evenimentul a fost de fapt un spectacol al ridicolului.
Festivalul este imaginea nealterată, a ceea ce a devenit satul românesc, care nu mai e cel pe care ni-l descriau Rebreanu sau Blaga, şi nici locuitorii lui nu mai sunt ţăranii de odinioară: o comunitate lipsită de valori autentice, de decență, de personalitate, o mulțime vidă, care s-a obișnuit să aplaude pomenile oferite de pseudo-policieni precum primarul comunei Coșești, Nicolae Pană.

Se pare că cifra 13 a fost una cu ghinion pentru manifestarea organizată într-o locație total nepotrivita, intr-o zi nepotrivită, de către oamenii nepotriviți – elemente care au contribuit la transformarea acesteia într-un veritabil fiasco.

Pentru că imaginile reflectă cel mai bine ceea ce s-a întămplat la „celebra” întâlnire a fiilor satului – cum spunea una dintre anonimele aflate la un moment dat pe scena de la marginea padurii, vă las în compania lor.

Comentăm împreuna, dacă doriți.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close