Facebook – invazia imbecililor

fb.jpg

Am ales acest titlu parafrazându-l pe Umberto Eco care spune despre rețelele de socializare:

„Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor.”

Există anumite perioade când pe rețelele de socializare, Facebook în cazul de față, se propagă anumite mesaje de genul celui de mai jos:

„Adriana Avram
0727075848 buna, numele meu este Ionut,sunt insurat cu o fata minunata numita Alina si avem un copil nou nascut numit Raresh . el inseamna tot ptr. noi si recent doctori au descoperit ca are cancer la creier . din pacate eu si sotia mea nu avem bani nici macar sa platim facturile lunare, dar am facut o intelegere cu YAHOO si FACEBOOK si am cazut de acord ca ptr. fiecare persoana care primeste acest mesaj sa primim 5 centi in schimb . deci te rog trimite acest mesaj tuturor persoanelor din lista ta ajuta-ne! dal mai departe te rugam HAIDETI SA AJUTAM , ITI IA MAI PUTIN DE 60 DE SECUNDE. Merita fiecare cate o sansa ! E doar un copil. Ajutati-l!”

Există 2 categorii principale de implicați/afectați:
– cei care distribuie acel rahat din cauză că IQ lor nu e mai mare decat nr. de la pantofi.
– cei care primesc acel mesaj de la prietenii lor.

Nu credeți că este și o chestie de selecție?
Dacă te imprietenești virtual cu una care se intitulează „Printesha Tha”, are ca imagine de profil o foto cu (alături de) Salam, Guță sau altă defecație de genul asta, ca studii „școala veți”, ca loc de munca „la buzunaru lu tati” sau „pe spatele parintzilor”, șansele de a primi astfel de mesaje cresc direct proporțional.

Le recomand celor care au o pasiune pentru Share, ca în locul mesajelor de genul „Adriana Avram”, sa dea un Share acestor rânduri.

Poate reprezenta un prim pas spre trezirea la realitate…

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close