Diaspora românească protestează împotriva corupției

proteste-diaspora.jpg

Românii din diaspora protestează împotriva OUG de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală adoptată de Guvernul Romaniei, prin care numeroși oameni politici, cercetați pentru abuz în serviciu, vor scăpa de răspunderea penală, printre aceștia numărându-se și liderul PSD, Liviu Dragnea.
Mai multe proteste sunt organizate in marile orașe din Spania, unde exista comunități de români.

În capitala Spaniei, sunt anunțate doua proteste: in data de 04.02.2017 (sâmbată) începând cu ora 17.00, și în 05.02.2017 (duminică) la ora 17.00, ambele în fața Ambasadei României în Spania  (Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016).

Ambele manifestații sunt autorizate de reprezentanții statului spaniol.

Organizatorii celor două evenimente susțin că acestea nu sunt organizate de vreun partid politic, și îi invită pe toți românii care sunt nemulțumiti de situația actuală din România.

Manifestații similare (le-am selectat pe cele care sunt autorizate) sunt programate și în alte orașe de pe teritoriul Regatului Spaniei:

Barcelona – sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 18:00, în fața Consulatului (Calle San Juan de la Salle 35 bis, 08022 Barcelona).
Bilbao – dumincă, 5 februarie, ora 17.00, Consulatul General al României la Bilbao, (Plaza Circular nr.4, 48001 Bilbao).
Palma de Mallorca – sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 18:00 (Plaça de España, Palma de Mallorca, în fața statuii ecvestre a lui Jaime I).
Valencia – duminică, 5 februarie, începând cu ora 19:00 (Plaza del Ayuntamiento)
Zaragoza – sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 17:00, în fața Consulatului Român din Zaragoza (Calle Camino de las Torres nr. 24, 50008 Zaragoza).

Comentarii Facebook:

Share this post

1 Reply to “Diaspora românească protestează împotriva corupției”

  1. Simona spune:

    Particip in Barcelona alaturi de prietenii mei.
    PSD = ciuma rosie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close