Dialogul steagurilor – Iohannis mesaj ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice!

iohannis-tricolor.jpg

Președintele Klaus Iohannis se află intr-o vizită în județele Covasna și Harghita.
La o dezbatere cu autoritățile locale, organizatorii au intonat imnul Ținutului Secuiesc, după cel al României.
Acțiunea maghiarilor, care l-a surprins initial pe președinte, a primit un răspuns pe măsură, Iohannis replicând ironic: „Vă mulțumesc că mi-ați cântat. Aveți voci puternice și bune!”

Primarul din Miercurea Ciuc i-a oferit președintelui un steag al Ținutului Secuiesc, spunând că se asorteaza cu cravata purtată de șeful statului.
Președintele Iohannis a avut o reacție genială, oferindu-i primarului steagul României, numindu-l „steagul nostru, al tuturor”, după care a declarat:

”Este potrivit și mă bucur ca ați aplaudat. Dacă este să avem parteneriat strategic, eu vă las cadou tricolorul nostru, al tuturor. Ați menționat parteneriatul strategic dintre noi. Ca să nu greșim pe undeva cu steagurile. Dintr-o oarecare eroare, ați folosit steagul maghiar. Și cu Ungaria avem un parteneriat strategic, dar nu implică chestii etnice.”

Președintele a fost ferm atunci când a spus că autonomia pe criterii etnice nu este acceptată:

„Autonomia locală și regională, așa cum tocmai le-am descris, ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european, unde chiar se recomandă ca, în cazul unei regionalizari, să nu se realizeze delimitarea regională pe linia de delimitare etnică”

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close