Cu evlavie și binecuvântare despre Econsulat.ro

ambasada.jpg

Am văzut recent o postare pe pagina oficială (de Facebook) a Ambasadei României în Madrid, care m-a determinat să scriu aceste rânduri.
Ni se spune că reprezentanții Secţiei Consulare a Ambasadei României din Madrid s-au deplasat la bisericile ortodoxe din Coslada, Alcala, Torrejon de Ardoz şi Arganda del Rey, pentru a promova noua inițiativa a MAE: ghișeul online Econsulat.ro

Așadar, continuă colaborarea fructuoasă dintre biserică și reprezentanții Guvernului României condus de PSD (să nu uităm de preoții care au făcut campanie electorală pentru PSD, de calendarele cu sigla PSD impărțite credincioșilor din județul Argeș, etc.).
Ce nu am ințeles este dacă Ambasada României se adresează doar celor evlavioși, celor care sunt ortodocși, și celor care participă la slujba de duminică?
Cu restul ce facem? Sunt și ei români …
E incă o decizie neinspirată, după cea privind numirea d-lui Teodor Meleșcanu în funcția de ministru de externe (după scandalul legat de votul din diaspora din 2014).

Econsulat.ro este un portal online prin care românii din diapora pot depune cereri pentru diverse servicii consulare.
Din păcate este o inițiativă (care deși este una bună – din punctul meu de vedere) care va fi sortită eșecului.
Spun asta pentru că sunt foarte mulți români care nu au posibilitatea/capacitatea de a utiliza internetul pentru a solicita documentele de care au nevoie.
Să îmi fie cu iertare, dar in cele 2 vizite pe care le-am făcut la Sectia Consulară, am văzut persoane care nu sunt capabile să completeze un formular cu 3 câmpuri (nume, CNP, serie și număr act de identitate), ce să mai vorbim despre creare de conturi online, navigare prin meniuri, solicitari de servicii, etc.

Sunt români pentru care cuvinte ca „browser”, „login”, „username”, „email”, sună a SF. Aceştia vor fi victimele „binevoitorilor” aflați la poarta Consulatului, care în schimbul a 10-20 de euro le vor face o cerere pentru eliberarea documentelor dorite.

Timpul ne va spune dacă am avut dreptate sau nu.

Care este părerea ta? Scrie un răspuns în spațiul destinat comentariilor la acest articol.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close