Cu cocardă sau nu, sarbatorim românește in diaspora

A fost 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Am participat la evenimentul organizat de Ambasada României in Spania, in Plaza Mayor, Madrid, alături de alți români.
Incep prin a spune că singurul lucru pozitiv in legatură cu aceasta sărbatoare a fost locația aleasa: Plaza Mayor (unii cârcotași spun ca nu a fost deloc întâmplator, având in vedere ca peste doar 10 zile avem alegeri parlamentare in România).
Am fost dezamagit de numărul destul de mic de participanți – aproximativ 500, desi am ințeles (din surse neoficiale), că numărul românilor din Madrid și zonele apropiate, este de aproximativ 200000, dar și de programul pus in scena de organizatori.
Aș vrea sa le transmit acestora (organizatorilor), că România nu inseamna doar hore si alte dansuri populare interpretate de pseudoartisti sau candidați din partea PMP la un fotoliu de consilier județean in Maramureș (Ioana Pricop).
Politicieni și pe scena, politicieni si prin mulțime, unii dintre ai transmiteau live pe Facebook (avantajele tehnologiei), incercau să exprime cateva cuvinte, dar nu prea reușeau (e grea limba romăna, in special pentru cei care nu au invațat-o când trebuia).
A… și voiam si eu o cocardă… dar cand am cerut una, m-am lovit de refuzul schimonosit al unui oficial care se intreținea cu d-na ambasador …

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close