Catalonia – visul utopic

1506801946_405653_1506802083_noticia_normal_recorte1.jpg

Eventuala separare de Spania nu va aduce Cataloniei în niciun caz visurile promise de liderii separatişti.

În faţa evidentei situaţii în care intrarea în UE ar fi blocată permanent de veto-ul Spaniei – poate chiar al mai multor ţări ce se confruntă cu probleme legate de separatism – inclusiv Romania, liderii separatisti catalani nu au niciun fel de soluție, niciun plan pentru un viitor stabil.

Oare ei işi închipuie că disparitia unor taxe platite către Madrid va contrabalansa efectele ieşirii din UE şi a întreruperii complete a relațiilor economice cu Spania/UE?

Cât despre naţiunea catalană, istoric ea nu a format niciodată un stat independent: a existat acolo un ducat, ulterior o republică, ambele sub protecția Franţei, care în contextul geo-politic european, cu siguranţă nu are intenția de a oferi sprijin mișcării catalane.

Așadar, nu găsesc în mişcarea aceasta decât un oportunism politic nefericit atat pentru Catalonia, pentru Spania, cât și pentru Europa.
Politicieni iresponsabili şi demagogi rostogolesc un bulgare care va mai aduce o problema majoră Europei, care oricum e în pragul haosului după intrarea necontrolată a milioanelor de emigranţi într-un timp extrem de scurt.

Independenţa Cataloniei e doar un vis utopic…

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close