BRD, servicii comisionate în stil românesc

BRD continuă (fără mari eforturi) să fie banca cu cele mai proaste servicii oferite clienților.

Am vizitat sâmbătă, 13 ianuarie 2017, agenția BRD situată în incinta hypermarketului Auchan Bradu, cu intenția de a achita o factură (RDS).
Sunt familiarizat cu plățile de acest gen, cu ATM/MBA-urile lor, le-am folosit în multiple ocazii (schimb valutar, plată facturi, WU etc).

Surpriza a apărut atunci când din cauza faptului că acel MBA nu funcționa, am fost nevoit să plătesc respectiva factură la ghișeu: am fost informat că există un comision de 2 lei. Adică indiferent de valorea facturii, comisionul este de 2 lei (pentru fiecare factură).

Nu că ar fi vorba de o sumă mare, dar mi se pare lipsit de moralitate și de etica profesională să soliciți un comision pentru o plată pe care clientul nu o poate face din cauza unui automat defect, care aparține BRD.

Într-o discuție privată cu un prieten, acesta îmi spunea că „are o boală” pe cei care plătesc facturile la ghișeul băncii, și că el ar propune comisioane și mai mari.

Probabil că există un adevăr și în afirmația sa, doar că în situația mea nu era vorba despre intenția de a plăti la ghișeu, deși angajata era simpatică, cauza era imposibilitatea de a folosi MBA-ul.
Mi se pare normal, ca atunci când apar astfel de defecțiuni, tu, ca bancă, să efectuezi operațiunea fără comision, pentru că este o situație care nu depinde de alegerea clientului.
Când deschizi o astfel de agenție într-un spațiu comercial, trebuie să îi asiguri și funcționalitatea.

În incintă era prezent și un băgător de seamă (agent de pază al Securitas), care într-o discuție cu un alt client nemulțumit (din aceeași cauză), îi spunea acestuia ca cei care asigură mentenanța pentru aceste automate, nu lucrează în weekend.

Le sugerez celor de la BRD să ii „scutească” pe cei care asigură serviciul de pază, de astfel de „sarcini”. Nu au pregătirea necesară pentru a realiza cu succes interacțiunea cu clienții băncii.

Apropo de servicii efectuate la ghișeu: BRD efectuează și Western Union, dar pentru acest serviciu nu percepe comisioane (așa cum o face pentru plata facturilor).
Sesizați diferența?

Trăim în România, țara taxelor și a comisioanelor!

PS: salutări d-rei Larisa Luminița! I-am spus că scriu frumos, și că „mă citește” multă lume 🙂

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close