Boureanu, un nume predestinat

cboureanu.jpg

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ultraj, după ce i-a insultat şi l-a lovit pe unul dintre polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, care au oprit in trafic, pe B-dul Aviatorilor, autoturismul în care se aflau Boureanu şi prietena acestuia.

În înregistrarea video – pe care o puteți vedea aici: Cristian Boureanu lovește un polițist – se vede/aude cum Boureanu (aflat în stare de ebrietate) îi numeşte pe polițişti proşti, îi amenință, ulitizând un limbaj suburban – „Îți sparg fața”, „Te las fără pensie”, şi cum îl lovește pe unul din polițiști cu genunchiul.

Desigur, comportamentul fostului deputat este deplorabil, și trebuie condamnat ferm. Se poate discuta însă și în legatură cu atitudinea polițistilor români.

În țările civilizate, spre care toți privim cu jind, în SUA de exemplu, există unele proceduri foarte bine stabilite atunci când un polițist oprește o mașina: ti se cere să rămai în masină, cu mâinile la vedere (pe volan), sa-i înmânezi documentele doar atunci când îți sunt solicitate.
Dacă exista suspiciuni ca ai consumat bauturi alcoolice sau droguri, polițistul te supune unui test, iți cere să execuți anumite mișcări, pentru a determina starea în care te afli.

În cazul lui Boureanu, agenții au fost parte a show-ului. În loc să se ocupe de deja agresivul Boureanu, agenții utilizau telefoanele mobile pentru a-l filma.
Dacă s-ar fi respectat aceste proceduri simple, situația nu ar fi degenerat, și nu s-ar fi ajuns la loviri și la tot acest circ.

 

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close