BOR, statul paralel

biserica-preoti.jpg

Biserica Ortodoxă Română a exprimat prin vocea purătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, o poziție publică în legătură cu parteneriatul civil, considerând că acesta este o formă de legalizare a concubinajului care diminuează importanța căsătoriei.

Serios? Eu cred că este doar o poziționare determinată de protejarea propriilor interese care îi permit exploatarea populației credule.

Simțind că este pe cale să piardă o sursă serioasă de venituri – mariajul religios, BOR adoptă o poziție care vine din întunericul Evului Mediu, luminat de flăcările celor arși pe rug.

Este clar că BOR nu dorește o biserică modernă, ancorată în realitatea anului 2018, pentru că asta i-ar afecta afacerile și influența.
Acești fățarnici se îndoaie după cum bate vântul politic, pentru a obține finanțări pentru construcția de biserici și catedrale, unde să adune noi cohorte de enoriași plătitori.

Ce mai contează că poziționarea BOR încalcă drepturi esențiale ale democrației, adică a posibilității ca niște ființe umane, indiferent de sex, să încheie o înțelegere legală prin care să atribuie partenerului drepturi de reprezentare, împuternicire, de moștenire, de decizie, etc.?
Atunci când e vorba despre bani, nimic nu mai contează.

Să nu trecem în plan secund nici aspectul legal. Legea parteneriatului civil se dezabate și se aprobă în Parlament nu la slujba de duminică.
Desigur, biserica poate exprima o opinie, dar de aici și până la implicarea bisericii într-o problemă legislativă este cale lungă. BOR-ul nu are autoritatea de a organiza referendumuri.
Dar cum în România, biserica este stat în stat, protejarea intereselor devine prioritate canonică.

Pentru acele mase de followers ai BOR, dintre care 90% nu au citit Biblia, iar dintre cei 10% care au citit-o, 90% nu înțeleg nimic: diferența între parteneriat civil și căsătorie, este reprezentată în principal de faptul că în cazul parteneriatului, nu mai este implicată biserica.

Amin!

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close