43

Acesta este numărul capacelor de canalizare, existente pe ceea ce administratorii urbei numesc „pista pentru biciclete”, aflată pe varianta Craiovei – Prundu (strada Basarabiei), în frumosul oraș al lalelelor, Pitești.

Și vă rog să mă credeți, că le poți simți, aproape pe fiecare dintre cele 43 (și bicicleta mea are suspensie dublă).
Dacă mai adăugăm și faptul că pe „pista pentru biciclete” s-au adunat (în partea de lângă bordură) tot nisipul și mizeria rămase după recentele episoade de vreme nefavorabilă, avem un tablou complet al condițiilor oferite pasionaților de mișcare în aer liber.

Am parcurs cu bicileta zeci de mii de kilometri (nu exagerez, cred că am depășit zece mii doar în Madrid) în diferite orașe din Europa și din România.
Credeți-mă, nu am văzut nicăieri 43 de guri de canal pe o pistă pentru biciclete, în mai puțin de 1 km.
Și nu este vorba doar despre numărul lor, problemele sunt cauzate de faptul că nu sunt încadrate în asfalt (diferențe de nivel), asfaltul din jurul lor a început să dispară, sunt acompaniate de gropi, avem capace clasice (rotunde), dar și grătare (dreptunghiulare).

Să vorbim și despre pistă în sine? Care „pista”, reprezintă de fapt 2 linii paralele trasate cu vopsea care încep și se termină brusc, tipic românesc.

PS: îmi cer scuze dacă am ratat vreuna dintre gurile de canal (mă refer la numărătoare). Oricum, am fost acolo, sunt martori domnii de la poliția locală, care erau parcați strategic în zona (ultima imagine).

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
Close